Мікропозика онлайн

Швидка мікропозика на карту – популярний продукт мікрофінансових організацій, які видають гроші без застави. Для оформлення потрібно мінімум документів. Робота МФО регулюється законодавством – при зверненні до ліцензованої компанії ви можете бути впевнені в абсолютній безпеці. Компанії дотримуються вимог закону. Більше того, вони відрізняються максимальною лояльністю до клієнтів.

З ухваленням законом «Про мікрофінансову діяльність» робота МФО стала більш прозорою. Навіть у разі виникнення простроченої заборгованості служби стягнення організацій діють коректно. Тому мікропозики стають все більш популярними.

Зміст:

  1. В якій компанії взяти гроші
  2. Хто може взяти мікропозику до МФО
  3. Брати мікропозики до МФО законно
  4. Чи можлива відмова у видачі грошей
  5. Якою буде переплата за позикою
  6. Переваги та недоліки позик
  7. Наслідки невчасного повернення позики

В якій компанії взяти гроші

Отримати мікропозику на карту без відмови можна у десятках МФО. Серед них компанії, що працюють онлайн, так і організації з фізичними офісами в різних містах. Варіант дистанційним укладанням договору – найзручніший. Потенційному позичальнику не потрібно витрачати час на відвідування офісу кредитора, він може одночасно подати заявки відразу в кілька компаній і вибрати найкращий варіант із попередньо схвалених. Однак важливо вибрати надійну організацію, яка запропонує оптимальні умови та одночасно забезпечить безпеку угоди.

Ключові критерії вибору кредитора:

  • Наявність ліцензії – відповідна інформація має розміщуватися на офіційному сайті компанії.
  • Зручний спосіб отримання грошей – якщо ви хочете отримати гроші на картку чи банківський рахунок, наперед уточніть можливість переказу.
  • Запропоновані умови – процентна ставка, ліміти, терміни користування грошима, спеціальні пропозиції для нових та чинних клієнтів.
  • Порядок погашення та наявність пролонгації – сума може бути виплачена одним або декількома платежами, також клієнту може бути доступне продовження терміну дії договору на певних умовах, наприклад, при оплаті нарахованих відсотків.
    Репутація – думки клієнтів та експертів щодо діяльності МФО.

Довіряйте лише ліцензованим організаціям. У цьому випадку ви зможете отримати мікропозику на банківську картку легально після укладання офіційного договору. У документі буде прописано значні умови угоди. Якщо компанія припуститься порушення, ви легко опротестуєте її дії. Не нехтуйте вагомістю договору. З-поміж надійних ліцензованих кредиторів виберіть організації з кращими умовами та подайте заявки, щоб отримати остаточне рішення, дізнатися точну ставку та доступну суму.

Хто може взяти мікропозику до МФО

Усі громадяни України віком від 18 років. Кожна компанія встановлює індивідуальні вимоги до позичальників – деякі кредитори можуть видавати гроші лише особам, які досягли 21 року. Але всі МФО відрізняються більшою лояльністю до клієнтів, ніж банки та інші фінансові організації, що надають позички. Мікрофінансові організації видають гроші навіть позичальникам без офіційного працевлаштування та підтвердженого доходу.

Причиною відмови також не стає зіпсована кредитна історія – іноді отримати мікропозику можна з відкритими простроченнями за іншими зобов’язаннями. Головне, надати кредитору достовірну інформацію – дані перевіряються автоматичною системою, при розбіжності відомостей заявка може бути автоматично відхилена. Уважно перевіряйте анкету перед відправкою. Для її заповнення буде потрібний паспорт – інших документів кредитори, як правило, не вимагають.

Брати мікропозики до МФО законно

Так, діяльність ліцензованих мікрофінансових організацій відповідає вимогам закону, що її регулює НБУ. Якщо ще 10-15 років тому в Україні процвітав нелегальний ринок позик «до зарплати», то ухвалені закони та поправки встановили чіткі правила для МФО. Більше того, вони обмежили можливості колекторів аж до встановлення певної кількості дзвінків протягом дня, тижня та місяця.

В результаті українцям стало набагато комфортніше та безпечніше звертатися за мікропозиками, ринок продовжив розвиватися легально. Після встановлення граничної щоденної ставки та максимальної суми боргу на законодавчому рівні умови щодо продуктів МФО стали більш зрозумілими, прозорими та вигідними для потенційних клієнтів. Але важливо пам’ятати, що перераховане вище справедливо для легальних мікрофінансових організацій, ліцензованих відповідно до чинного законодавства.

На яких умовах можна взяти мікропозику на картку

Кожен кредитор формує індивідуальні умови для клієнта – вони визначаються після розгляду заявки та закріплюються у договорі. Необхідно ознайомитися з ним та погодитися з положеннями, якщо вас влаштовує сума, строк, процентна ставка, порядок виплати та супутні вимоги. Також МФО можуть пропонувати оформлення страховки на випадок відходу позичальника з життя та втрати їм дієздатності – згідно із законом ви можете відмовитися від них.

Базові умови надання мікропозик на банківську картку:

  • середня ставка – 1% на добу;
  • середній термін – 30 днів, але зустрічаються і продукти, на погашення яких кредитори дають понад рік, зазвичай вони передбачають виплати 1 раз на 2 тижні;
  • сума – зазвичай до 30 тис. грн., Але деякі кредитори надають і мікропозики в розмірі більше 50 тис. грн.;
  • порядок виплати – зазвичай наприкінці терміну, рідше з певною періодичністю;
  • можливість продовження терміну позики та перенесення дати виплати – зазвичай вона є з можливістю активації після оплати нарахованих відсотків.

Умови щодо надання коштів мікрофінансовими організаціями регулюються законом. Він, зокрема, встановлює граничну щоденну ставку та максимальний розмір боргу залежно від «тіла» під час прострочення платежів. Положення договору про надання мікропозики не можуть суперечити вимогам закону.

Чи можлива відмова у видачі грошей

За статистикою мікрофінансові організації схвалюють понад 97% заявок, що надходять. Шанси отримати гроші є навіть у клієнтів із зіпсованою кредитною історією та у фізичних осіб, які не мають підтвердженого доходу. Заявки відхиляються у виняткових випадках, передбачених політикою конкретної компанії.

Зазвичай, причини не розголошуються. Серед них експерти називають помилки під час заповнення анкети, а також спроби навмисно ввести в оману потенційного кредитора. В інтересах позичальника перевірити зазначені дані на наявність друкарських помилок та надати достовірну інформацію. Останнє важливе і у зв’язку з ризиком звинувачення клієнта у шахрайстві за свідомо неправдиві відомості та підроблені документи.

Рекомендація: користуйтеся лояльністю МФО та не бійтеся вказувати достовірну інформацію, навіть якщо у вас є прострочення за іншими кредитами, позиками, штрафами та іншими зобов’язаннями. При необхідності одночасно подайте кілька заявок до різних компаній. Це підвищить ймовірність схвалення мікропозики.

Якою буде переплата за позикою

Все залежить від умов надання коштів, терміну користування грошима, оплати додаткових послуг та факту прострочення.

Припустимо, ви взяли 10 тис. грн під 0.5% щодня 10 днів. Тоді за кожен день користування грошима необхідно заплатити 50 грн. За весь термін переплата становитиме 500 грн. Але якщо компанія пропонує дострокове погашення з перерахуванням відсотків, і ви закриєте позику вже через 3 дні, то переплатите тільки 150 грн. Але якщо за кожен день прострочення передбачено штраф у розмірі тих же 0.5% від суми «тіла» боргу, то щодня до погашення заборгованості ви платитимете 100 грн – 50 грн становитимуть відсотки за договором і таку ж суму доведеться внести як штраф.

Врахуйте, що максимальна сума боргу обмежена згідно із законом. Навіть за тривалого прострочення вона може рости нескінченно – у сенсі права позичальників надійно захищені.

Якими способами найпростіше отримати гроші

Підприємства формують індивідуальний регламент видачі коштів позичальникам. Якщо клієнт оформляє мікропозику онлайн, зазвичай отримує гроші на банківську карту. Важливо, щоб вона була іменною та дебетовою, виплата на кредитки може бути ускладнена через додаткові комісії та політику деяких МФО.

Усі можливі способи отримання позик:

  • банківська картка;
  • готівка;
  • системи перекладів;
  • банківський рахунок;
  • електронні гаманці.

Будьте уважні: зараз на українському ринку не існує МФО, які виплачують позики в криптовалюті. Якщо вам пропонують такий варіант, то робота організації може бути нелегальною або такою, що не відповідає законодавству України. Рекомендуємо звертатися до перевірених компаній, які працюють відповідно до актуальних вимог та мають ліцензію на видачу позик.

Переваги та недоліки позик

Вони пов’язані з політикою конкретних МФО, але можна виділити і низку загальних переваг, що поєднують більшість ліцензованих компаній. Розглянемо переваги мікрофінансових організацій, які видають гроші в Інтернеті.

Головні плюси:

  • можливість отримати мікропозику на карту цілодобово;
  • швидкий розгляд заявки – зазвичай, протягом 5-10 хвилин;
  • висока ймовірність схвалення;
  • мінімум документів та відсутність застави;
  • лояльні умови.

Додаткові переваги створюються за рахунок спеціальних пропозицій для нових та чинних клієнтів кредиторів. Серед них безкоштовні позики при першому зверненні до компанії. Це поширена та популярна акція. Якщо вона прописана в договорі, то жодного «підводного каміння» позичальника не чекає – при своєчасному погашенні позики він платить рівно ту суму, яку йому спочатку передав кредитор.

Що робити за неможливості вчасно повернути позику

Найкращий спосіб уникнути проблем, пов’язаних із невчасним погашенням заборгованості – продовжити термін дії договору. У цьому випадку ви не псуєте кредитної історії і не стикаєтеся зі службою стягнення мікрофінансової організації. Більше того, ви зберігаєте можливість повторно звернутися до кредитора за позикою, коли вам знову знадобляться гроші.

Пролонгація передбачена абсолютною більшістю договорів. Її умови прописані у положеннях документа. Зазвичай для продовження терміну користування грошима необхідно сплатити нараховані відсотки. Іноді МФО стягують невелику комісію за послугу, іноді пролонгують договори безплатно. Варто звернутися до служби підтримки вашого кредитора та уточнити умови.

Наслідки невчасного повернення позики

Значні прострочення зобов’язань можуть призвести до того, що кредитор ініціює процес стягнення. І тут до роботи підключаються відповідні фахівці – колектори. Вони дзвонять клієнту і нагадують йому про прострочення. Також згідно із законом, фахівці служби стягнення можуть організовувати зустрічі з боржником за адресою його реєстрації. Боятися колекторів не варто – їхня діяльність жорстко регламентована вимогами чинного законодавства. Однак це не привід ігнорувати їх – в інтересах клієнта якнайшвидше погасити заборгованість, оскільки за кожен день прострочення йому нараховуються додаткові відсотки та штрафи, що збільшує загальну суму боргу.

Якщо клієнт, що допустив прострочення, не реагує на повідомлення від фахівців, компанія може звернутися до суду і висунути вимоги про примусове стягнення всієї суми боргу. Якщо рішення буде прийнято на користь кредитора, справа перейде до судових приставів-виконавців. Останні відкриють виробництво та почнуть утримувати кошти з банківських рахунків боржника. Також може бути заарештовано його майно, заборонено виїзд за кордон на час виконавчого провадження. Експерти настійно не рекомендують доводити справу до суду – усі МФО зацікавлені у врегулюванні питання про прострочену заборгованість у досудовому порядку, тому варто йти на контакт із кредитором та його представниками. Так позичальнику вдасться уникнути непотрібних проблем.